Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Dec 2018 | 5124 vizualizari

 

Ciupercile pleurotus sunt foarte gustoase si consistente. In timpul postului, inlocuiesc cu mare succes carnea, dar pot fi si o garnitura grozava langa carne, este doar alegerea voastra cum doriti sa le serviti.

Eu le-am pregatit la cuptor cu cateva legume, putin sos de gogosari cu kapia pregatit in casa, iar la sfarsit am adaugat niste cascaval de post. Cat de bune au mai iesit!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 linguri sos de gogosari cu kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbrisor uscat
  • 100 gr cascaval de post
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post:

Spalati ciupercile, le scurgeti bine.
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel.
Rosiile cherry le taiati in sferturi.
Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa verde si morcov.
Asezati ciupercile, presarati sare, piper si putin cimbrisor.
Le stropiti cu ulei de masline.
Asezati restul de ceapa verde, morcov si rosiile cherry.
Sosul de gogosari cu kapia il amestecati cu 100-150 ml de apa.
Turnati acest amestec peste ciuperci.
Acoperiti tava, o introduceti in cuptorul incins, la 200 grade pentru 40-45 de minute.
Dupa acest timp, descoperiti tava.
Lasati sa mai scada din lichid, daca are prea mult.
In ultimele 10 minute, presarati cascaval dat pe razatoarea mare.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati 5 minute sa se racoreasca.

Presarati patrunjel verde, tocat, deasupra si le serviti.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

dantes 1

20.12.2018, 07:13

Bune!

Rocsi 1

21.12.2018, 18:17

Va multumesc mult pentru aprecieri!

Rocsi 1

21.12.2018, 18:17

Corina, la noi nu am vazut asa ceva. Am luat un cascaval pe care scrie de post, dar na...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu cartofi, de post